Sveiko maisto gamyba progimnazistams ir gimnazistams

Sveiko maisto gamyba progimnazistams ir gimnazistams

Tai alternatyvioji maisto gamybos technologijų pamoka, kurioje derinamos praktinės veiklos su teorinėmis žiniomis apie sveiką mitybą.

Užsiėmimas nustebina moksleivius, nes apverčia įprastą požiūrį į tai, kas laikoma „sveiku“ ar „nesveiku“ maistu. Dalyviai kartu gamina jiems pažįstamus ir mėgstamus greito maisto patiekalus, tačiau išmoksta, kaip juos paversti naudingais sveikatai ir išlaikyti puikų skonį.

Tarp gaminimo etapų vyksta praktinės teorinės veiklos, kurių metu mokomasi:

  • vertinti maisto produktų etiketes ir sudėtį,
  • atskirti naudingas bei žalingas maistines medžiagas,
  • sąmoningai pasirinkti sveikesnes alternatyvas kasdienėje mityboje.

Edukacija ne tik suteikia žinių, bet ir įkvepia kurti sveikus, gardžius patiekalus bei formuoti tvarius mitybos įpročius.

Daugiau informacijos galite rasti čia